Organi en Softpak bundelen hun krachten

22 December 2022

Aniel Badri

Managing Director Softpak

profile picture
Illustration of the companies Organi and Softpak shaking hands

21 december 2022, Ridderkerk – Organi heeft via haar holding het Nederlandse softwarebedrijf Softpak overgenomen. Met in totaal bijna 150 medewerkers, een klantenbestand van ruim 500 bedrijven en ruim 13.000 gebruikers wordt de groep de grootste autonome IT-speler in de Benelux voor het logistieke landschap.

Softpak, een kans

Softpak biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan havengerelateerde bedrijven. Klanten zijn onder meer containerterminals, containerdepots, (douane)expediteurs, magazijnen, distributiecentra en rederijen, voornamelijk gevestigd in Europa, maar ook daarbuiten. Met 45 medewerkers is Softpak actief in maar liefst 16 landen, waaronder Nederland, Ierland, Groot-Brittannië en Noorwegen.

Waarom de overname van Softpak? Dit Nederlandse bedrijf is een mooie aanvulling op het dienstenportfolio van Organi, dat kansen ziet om verder te groeien. De bedrijven hebben opvallende overeenkomsten: ze zijn allebei opgericht in 1977 en ontwikkelen softwareoplossingen voor de logistieke sector in de breedste vorm op basis van dezelfde technologiestack (o.a. Progress en Angular).

Alle voormalige aandeelhouders van Softpak blijven voor het bedrijf werken, behalve Joop Keislair (CEO), die na de overdracht zal vertrekken. De nieuwe directeur van Softpak wordt Aniel Badri. Aniel werkt sinds 2009 met Softpak-software en kwam een ​​paar jaar later bij het bedrijf werken. Hij is al geruime tijd betrokken bij de algemene coördinatie binnen het bedrijf en neemt nu officieel de dagelijkse leiding van Softpak op zich, samen met Kristof Poulain van Organi, verantwoordelijk voor de logistieke organisatie in de Benelux.

Evolutie Organi

Organi is een gevestigde waarde in de Belgische IT-sector en wil steeds verder evolueren. Dit onafhankelijke Belgische bedrijf richt zich op het verbeteren en automatiseren van bedrijfsprocessen door middel van software en IT-diensten. De klanten van Organi zijn actief in het bedrijfsleven, de accountancy, logistiek & douane en incassobureaus. Met een mooie mix van ervaren experts en jeugdige enthousiastelingen zorgen 105 medewerkers voor ruim 200 klanten.

De OLS-software van Organi biedt een totale operationele en financiële managementoplossing voor logistieke dienstverleners, expediteurs, landen, douaneagenten en industriële verladers. OLS-Customs is de softwareoplossing die alle processen rondom douaneformaliteiten automatiseert. Deze twee pakketten vallen onder de logistieke tak van Organi, onder leiding van Kristof Poulain.

Samen een geweldige toekomst

In eerste instantie zullen de twee zusterbedrijven hun activiteiten zelfstandig voortzetten. De activiteiten van de medewerkers en de wijze waarop zij hun klanten ondersteunen blijven ongewijzigd. Het is belangrijk dat continuïteit en stabiliteit gewaarborgd zijn. In de toekomst zullen de twee bedrijven elkaar aanvullen en versterken om uit te groeien tot een krachtige groep die de markt optimaal bedient.

Op de korte termijn zijn er veel voordelen die beide partijen uit deze synergie kunnen halen. Zo kunnen de klanten van Softpak rekenen op de IT-diensten van Organi op het gebied van hardware, cloud en managed IT-diensten. De klanten van Organi kunnen direct vertrouwen op de expertise en toepassingen van Softpak op het gebied van containerterminals, containerdepots en lijnvaartagentschappen. Daarnaast worden kennis en krachten gebundeld op het gebied van webapplicaties en mobiele apps.

Het is nu al een feit dat deze overname de mogelijkheden en kansen van zowel bedrijven als hun klanten zal vergroten!

Organi BV
Dynamicalaan 15
2610 Wilrijk
België
+32 3 820 63 00
Website | Facebook | LinkedIn
Softpak BV
Ridderhaven 40
2984 BT Ridderkerk
Nederland
+31 180 510 155
Website | Twitter | LinkedIn

Het laatste nieuws


Gewijzigde timings douanesystemen

We willen u graag informeren over de gewijzigde timings van de nieuwe douaneaangiftesystemen. Je...

13/09/2024
NCTS to DVA

Omzetting NCTS naar DVA

Zoals we allemaal weten, komt de omzetting van NCTS naar DVA er snel aan en gaan we allemaal op 29...

13/09/2024
Vopak

Vopak start met DMS 4.1

Sinds enkele weken maken Vopak Energy en Vopak Terminal Vlaardingen gebruik van de DMS 4.1,...

19/07/2024