Omzetting NCTS naar DVA

13 September 2024

Aniel Badri

Managing Director Softpak

profile picture
NCTS to DVA
Zoals we allemaal weten, komt de omzetting van NCTS naar DVA er snel aan en gaan we allemaal op 29 oktober over naar het nieuwe systeem. Voor jullie net zo spannend als voor ons, dus laten we hopen dat het een soepele overgang zal zijn!
 
29 oktober gaat iedere aangever over van NCTS naar DVA, hiervoor zal voor iedere aangever dus het nodige veranderen in het proces en zullen we allemaal een stapje extra moeten doen deze dag.
Wat gaat er veranderen in DVA?
– De berichten waarmee wij communiceren richting de douane zullen veranderen en ook zal er meer gewerkt worden volgens de UCC-richtlijnen. Het gaat dus meer op DMS lijken waardoor er ook in DVA een extra gelaagdheid komt in de aangifte.

-Het is in DVA al mogelijk om de losbemerkingen in te sturen voordat het lossen daadwerkelijk afgerond is. Dit kan het logistieke proces ook versnellen.

-Er zijn ook wat aanpassingen binnen de invulling van de aangifte, bijvoorbeeld extra kantoren die ingegeven kunnen worden. Maar hier komen we in de handleiding of in een latere mailing nog op terug.
Wat is de stand van zaken bij Softpak? 
– Software is gebruiksklaar (versie 24.01 of hoger) en we zijn al een tijdje aan het testen. Tot nu toe verlopen deze soepel en krijgen wij altijd retourberichten van de douane.

– Handleidingen liggen nu ter laatste controle op de tekentafel dus zullen op tijd beschikbaar zijn. Mocht u deze al eerder wensen, dan kunnen we deze per mail verstrekken. De handleiding zal ook in de software verwerkt worden.

– Wij zijn momenteel druk bezig om al onze klanten die momenteel NCTS gebruiken te voorzien van een update naar een versie van 24.01 of hoger. Mocht dit bij u nog niet gebeurd zijn, komen we hier dus spoedig op terug en zullen zorgdragen dat u tijdig omgezet bent.

-Er zal in de week voor 29 oktober een mailing vanuit ons komen met een handleiding wat te doen om de 29e direct in DVA te kunnen werken. Voor iedere organisatie zal er éénmalig iets moeten gebeuren in onze applicatie (door één gebruiker en hoeft niet door iedere gebruiker). We zullen stap voor stap uitleggen wat te doen en indien nodig hierbij helpen.

Het laatste nieuws


Gewijzigde timings douanesystemen

We willen u graag informeren over de gewijzigde timings van de nieuwe douaneaangiftesystemen. Je...

13/09/2024
Vopak

Vopak start met DMS 4.1

Sinds enkele weken maken Vopak Energy en Vopak Terminal Vlaardingen gebruik van de DMS 4.1,...

19/07/2024

Overstap naar LogonExpert

De Softpak Scheduler verwerkt continu diverse taken, maar soms is een herstart onvermijdelijk....

21/06/2024